Pozdrav

Dragi učenci in starši!

Napočil je čas, ko vsi s skrbjo in negotovostjo zremo v prihodnost in upamo, da bo trenutna kriza čim prej minila. Verjetno nas je strah, da se okužimo s korona virusom, da zbolimo sami ali naši najbližji. Ti strahovi so popolnoma normalen odziv na trenutno situacijo in jih v večji ali manjši meri občutimo prav vsi, tako otroci kot tudi odrasli. Lahko se zgodi, da bomo zaradi samoizolacije in preobilice informacij s strani medijev in na družbenih omrežjih bolj zaskrbljeni in žalostni kot običajno. Zato je pomembno, da smo drug drugemu v oporo in da si poskušamo dan čim bolj zapolniti s sproščujočimi aktivnostmi, ki so varne za nas in druge. Učitelji so vam pripravili delo za pouk od doma. Predlagamo, da si za delo od doma pripravite urnik, ki se ga skupaj z ostalimi družinskimi člani držite. Ne pozabite pa na gibanje na zraku, igro, branje knjig, risanje, oz. vse dejavnosti, ki vas veselijo.

Urnik je pomemben, ker nam daje občutek varnosti, dan je predvidljiv, čas pa koristno izkoriščen. Kot pomoč vam prilagamo primer urnika, ki pa si ga lahko tudi sami po želji preoblikujete tako, da bo ustrezal vam.

 

Lahko se nam zgodi, da se bomo počutili zaskrbljene, da nas bo strah, da bomo jezni, ker ne smemo ven, na obisk k prijatelju, k babici in dedku. V tem primeru je prav, da se o teh občutkih pogovorimo z osebo, ki ji zaupamo in nam je v dani situaciji na voljo. Tem temam je namenjen tudi TOM telefon, kjer nam bodo svetovalci pomagali s sproščenim pogovorom. TOM telefon je otrokom in mladostnikom na voljo na brezplačni telefonski številki: 116 111, vsak dan med 12. in 20. uro. Lahko pa jim lahko tudi pišete na tom@zpms.si ali obiščete njihovo spletno stran: https://www.e-tom.si/ in poklepetate s svetovalcem v spletni klepetalnici.

Učencem in staršem bo v tem času vsak dan na voljo tudi šolska svetovalna služba. Na šolsko svetovalno službo se lahko obrnete glede morebitnih vprašanj, težav ali stisk. Izvajalke dodatne strokovne pomoči pa bomo z učenci, ki to pomoč potrebujejo, pogosteje v stikih. Več informacij bo znanih v prihodnjih dneh.

Dosegljive smo na spodnjih elektronskih naslovih:

− Mojca Lapanja: lapanja.mojca@guest.arnes.si

− Marja Šifrer Vehar: marja.sifrer-vehar@guest.arnes.si

− Nada Božič: nada.bozic@guest.arnes.si

− Sabina Lidjan: sabina.lidjan@guest.arnes.si

− Tamara Ortar: tamara.ortar@guest.arnes.si

− Nina Ozebek: nina.ozebek@guest.arnes.si

− Karmen Grobin: karmen.grobin@guest.arnes.si

Želimo vam obilo zdravja in upamo, da se kmalu spet srečamo v šolskih klopeh.

 

Prijazen pozdrav.

Šolska svetovalna služba

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja